Kabul Golf Club – Le Bal Du Rat Mort

Kabul Golf Club – Le Bal Du Rat Mort
Uproar for Veneration Records, 2012

Mijn oren! Dacht ik even een rockplaatje voorgeschoteld te krijgen of een dronegezelschap met dit Kabul Golf Club, dat draaide even anders uit. Deze EP staat bol van de noizerige rock, opgespoten met excentrieke toestanden. Geen layback luisterplaatje.

Het openingsnummer Bits of Freedom geeft een beklemmend gevoel weer met zowel inhoudelijk als muzikaal een ongezonde dosis paranoïde schizofrenie. Het klinkt als Vandal X live (het is dan ook live opgenomen), met psychotische trekken. Minus 45 laat duidelijk horen dat deze mannen niet vies zijn van hallucinante en clowneske Mr Bungle en Primus, op een eigenzinnige onstabiele manier. Toch klinkt het subliem gecoördineerd, inclusief de valsgestemde gitaren, het licht hysterische geschreeuw en de groezelige baslijnen. De twee daaropvolgende nummers zijn dan weer een stuk toegankelijker en hiermee laat Kabul Golf Club een smoel zien die niet zou misstaan op de playlist van een alternatieve rockzender, in België is dat dus al bij voorbaat een verloren zaak, in Nederland wellicht niet.

Dit Kabul Golf Club is behoorlijk verknipt van aard, zoveel is duidelijk. Ben je bestand tegen herrie en harde triprock, laat dan zeker niet na deze te checken. Ik heb het plaatje vandaag alleen al een achttal keer gespeeld en vervelend wordt het niet. Irritant, dat wel, maar dat was ook de bedoeling!

Tracklisting:
Kabul Golf Club

  1. Bits of Freedom
  2. Minus 45
  3. Fast Moving Consumer Goods
  4. 5 Minutes To Midnight
  5. Demon Days

Line-up:

  • Florent Pevee
  • Jan Beckers
  • Joey Sweeck
  • Maarten Beckers

Links: