Desultor – Masters of Hate

Desultor – Masters of Hate
Abyss Records, 2012

Ik kan me bijna niet bedwingen om deze review te schrijven. Ik kende dit Zweedse duo niet, enkel Markus Joha’s ex-band Machinery deed een belletje rinkelen. The Passing is dan ook een extreem memorabel en knalhard thrash-album. Dit Desultor, wel… het is even memorabel.

Waar moet ik beginnen? Eerst de “obvious” toestanden: de zang klinkt als die van Warrel Dane van Nevermore, qua stijl dan. Het is klagerig melodramatisch, het trilt en slaat over en het is bezwerend progressief. Alleen cleane zang op Master of Hate trouwens (met wat agressiever thrashgesnauw her en der), wat in combinatie met de muziek heel opmerkelijk is. Muzikaal is het knalharde neo-thrash metal met death- en black metal-invloeden. Een constante stuwende mix van allerhande extreme riffs – gaande van catchy tot black gerag – wordt gevoed door continu blastend geweld à la Tim Yeung. Het is dan ook niet raar dat ik bij dit album moest denken aan het “retestrakke” album Tactical van World Under Blood, vorig jaar besproken door collega Dirk de Boer. Alleen is dit Master of Hate nóg opgefokter!

Niets schijnbewegingen, dit is rechtdoor blazen met een subliem samenspel waarin de twee heren elkaar om beurten volledig laten gaan. Mocht het nog iets uitgewerkter en gevarieerder klinken qua zang en hooks dan was dit een 90+. Er is dus nog progressie mogelijk!

Tracklisting:
Desultor 200

  1. Chapter 1: New Era

  2. Black Monday

  3. Another World

  4. Denied

  5. Division Insane

  6. Chapter 2: The Phoenix

  7. And So We Bleed…

  8. The Luxury of Pain

  9. Caged

  10. Masters of Hate

  11. The End

Line-up:

  • Ibrahim Stråhlman – Drums

  • Markus Joha – Gitaren, Vocals

Links: