Fatal Error – Conglomerate

Fatal Error – Conglomerate
Metal Scrap Records, 2012

Agglomeraat betekent het in het Nederlands. Ofwel iets als opeenhoping, samenpakking. Daarom is het verwonderlijk dat een band uit een industrieel knooppunt van Rusland haar debuutplaat zo noemt. De stad Perm (vroeger Molotov, naar de gelijknamige cocktail en toenmalig minister van Buitenlandse Zaken) is best groot, maar er wonen in verhouding niet zo heel veel mensen, omdat je er vooral fabrieken en havens vindt. Wellicht niet de meest aangename woonplaats, zeker als je weet dat er voortdurend vrachtwagens door je centrum denderen en er overal trein- en tramsporen liggen.

Zanger Vyacheslav Smirnov (lekker drankje) heeft waarschijnlijk al meermaals in de file gestaan. En hij is dat beu. Kotsbeu. Die frustratie briest hij er via alles wat hij in z’n lijf heeft uit. Resultaat: als je dan toch voor een hardcoreroep gaat, kent deze qua boosheid en volume zijn gelijke niet! Nog een laagje speenvarkenkwelend spek en/of dikkedarmsuctie erbij en je hebt vocalen die molotovcocktails afvuren. Jongens, die man is kwaad! De molotovvergelijking gaat nog meer op voor de knallende basdrumriffs die in een explosieve productie de versterkers laten kreunen onder de bassen. Spijtig dat we daarmee alles verteld hebben, want meer komt er niet. Elf logge deathcorebommen, vol furieuze woedevocalen, that’s it. Het iets snellere en daardoor vlottere Inconceivable… Incompatible springt eruit, de rest kan tellen qua attitude maar niet qua songwriting of creativiteit.

Conglomerate slaat vooral op een opeenstapeling van basdrumbommetjes waar kneedbaar gitaarexplosief omheen zit en vlammend vocaal vuur. Dat alles in een stevige geproduceerde fles met een licht ontvlambare vod erin. Al wat je moet doen is even de aansteker ontsteken bij wijze van op de play-knop drukken.

Tracklisting
Fatal Error - Conglomerate

  1. Intro [Now is the End of Days and I am the Ripper]
  2. It
  3. Human Humus
  4. Amputated Happiness
  5. Coronation of Suicidal Absurd
  6. Fatal Error
  7. Eternity Of Inhumanity
  8. Inconceivable… Incompatible
  9. Nature Killing People
  10. Kill And Die
  11. Simulator Of The Life

Line-up:

  • Vyacheslav Smirnov – Vocalen
  • Alexey Shavrin – Gitaar
  • Alexey Beltukov – Basgitaar
  • Alexander Gordin – Drums

Links: