Tombstones – Year Of The Burial

Tombstones – Year Of The Burial
Soulseller Records, 2012

Uit Noorwegen komt dit trio met haar derde album getiteld Year Of The Burial. Duidelijk is dat Tombstones iets onder de grond wil duwen met deze brute mix van stoner, sludge en doom.

Met een mix van occulte en hardcore-achtige vocalen worden op opener Unveiling de roestige T70 tanks van het voormalige Sovjet leger tot leven gewekt. Deze beuken onder de ritmische aanvoering van de bas en drum langzaam maar gestaag voorwaarts om alles op het pad te vermalen onder de machtige rupsbanden. Tijdens de zes nummers die dit album rijk is wordt dit geweld gedreven door de ultra laag gestemde gitaren en de richting gewezen door de goed verstaanbare zang. Door je trommelvliezen boren om verwoesting in je grijze massa aan te richten is het uiteindelijke doel. Na een ruim half uur is het voldoende en wordt de tot pulp gebeukte luisteraar versuft achtergelaten.

Liefhebbers van melodie en gitaargepiel, aan de kant! Dit is niet voor jullie, dit is voor diegene die zich door een enkele slepende riff in vervoering laten brengen.

Tombstones 200
Tracklisting:

  1. Unveiling
  2. Silent Voice
  3. Quintessential
  4. Egypt
  5. Year Of The Burial
  6. Sabbathian

Line-up:

  • Ole Christian Helstad – Bass, Backing vocals
  • Jørn Inge Woldmo – Drums
  • Bjørn-Viggo Godtland – Guitars, Vocals

Links: