Twitching Tongues – Sleep Therapy

Twitching Tongues – Sleep Therapy
I Scream Records, 2012

De hardcoreband Twitching Tongues meent met het debuutalbum Sleep Therapy een staaltje uniek werk afgeleverd te hebben. Onder invloed van de hardcore-scene en onder andere bands als Black Sabbath en Type O Negative proberen ze voor een eigen stijl te gaan.

Eerlijk gezegd lukt dit maar ten dele. Het gros van de nummers is wel iets zwaarder op riffs geënt dan bij de gemiddelde act in dit genre, maar pas vanaf Arm In Armageddon Part I: Freezing komen er duidelijk meer invloeden van eerder genoemde bands naar voren. Deze laatste twee nummers bevallen ook eigenlijk het best. Hiervoor komen zeven niet al te originele hardcorenummers met een zanger die tegen de irritatiegrens aanhangt. Om over sommige teksten die eruit komen maar te zwijgen, daarvan gaat de gemiddelde metalfan over zijn nek. Luister voor het beste voorbeeld daarvan maar eens naar het nummer Insane & Inhumane.

Vanwege de duidelijke productie en de verder uitstekende instrumentbeheersing wel een krappe voldoende. Mocht je een echte “scene-boy/girl” zijn kan je er tien punten bij optellen.

Twitching Tongues-200
Tracklisting:

  1. I Fell From Grace Feet First
  2. Insane & Inhumane
  3. Astigmatism (Of The Phallic Muscle)
  4. Distance Clause
  5. Sleep Therapy
  6. Voluntary Confinement
  7. Arm In Armageddon Part I: Freezing
  8. Arm In Armageddon Part II: The Perils Of Our Seasons

Line-up:

  • Colin Young – Vocals
  • Michael Cesario – Drums
  • Taylor Young – Guitar, Vocals
  • Keith Pauli – Bass

Links: