Jorn – Bring Heavy Rock To The Land

Jorn – Bring Heavy Rock To The Land

Frontiers Records, 2012

Het maakt niet uit op welke plaat Jørn Lande zingt. Of het nou met Ark, Masterplan of met zijn soloband Jorn is, de gelijkenissen met Ronnie James Dio en David Coverdale zijn snel gemaakt. En laten we eerlijk zijn. Daar maakt de Noor het natuurlijk ook wel een beetje naar. En op Bring Heavy Rock To The Land is het niet anders.

Vanaf het titelnummer (klinkt als Dio) tot aan de zoete ballad Black Morning (klinkt als Whitesnake) is het een feest der herkenning voor de wat oudere rocker. Jorn doet feitelijk niets dat hij niet eerder heeft gedaan, maar de klasse druipt er van af. Bring Heavy Rock To The Land bevat weer al hetgeen wij van Lande gewend zijn. Stevige hardrock met een vleugje power metal waarbij hij behoorlijk leentjebuur speelt bij zijn grote helden.

Verrassingen tref je dan ook niet aan op deze plaat. Of het moet de, overbodige, remake zijn van het tamelijk recente Masterplan-nummer Time To Be King. De Christopher Cross-cover Ride Like The Wind, die de hardrocker dan weer kent van de “foute” Saxon-periode in het midden van de jaren ’80, is dan weer wel geslaagd.

Liefhebbers van ‘s mans muziek kunnen Bring Heavy Rock To The Land met een gerust hart in huis halen. Voor de zoveelste keer bewijst Lande één van de betere zangers in het genre te zijn. En het is met name de stem die de tamelijk fantasieloze nummers naar een hoger niveau tilt waardoor Bring Heavy Rock To The Land wel een goede plaat is. Maar stiekem hoop ik er toch een keer op dat hij eens een aantal muzikanten om zich heen weet te verzamelen om een echt legendarische plaat te maken. Want legendarisch is Bring Heavy Rock To The Land, net als zijn oeuvre tot op heden, niet. En die plaat zit er volgens mij wel in.

Tracklisting:
j200

  1. My Road
  2. Bring Heavy Rock To The Land”
  3. A Thousand Cuts
  4. Ride Like The Wind
  5. Chains Around You
  6. The World I See
  7. Time To Be King
  8. Ride To The Guns
  9. Black Morning
  10. I Came To Rock

Line-up:

  • Jørn Lande – zang
  • Tore Moren – gitaar
  • Jimmy Iversen – gitaar
  • Nic Anglieri – bas
  • Willy Bendiksen – drums

Links: