Tribal Spirits – Rising Era

Tribal Spirits – Rising Era
Eigen Beheer, 2012

Thrash in Nederland, het leeft dus nog wel degelijk! Tribal Spirits wist met Overthrown Reality drie jaar terug collega Martijn al aan te spreken en op basis van deze EP Rising Era ben ik geneigd hem te volgen. Blijkbaar maakt zanger Alwin, die hier nog te horen is, momenteel geen deel meer uit van de band. Hopelijk vullen ze dat wat op, want zijn agressieve strot maakte dat je toch wat voeling kreeg met die naam Tribal Spirits. Een Max Cavalera is nooit ver af.

Met uitzondering van enkele stukken op Insomnia en de intro op Das Vierte Reich, moet je niet verwachten van Tribal Spirits dat ze je rustige muziek voorschotelen. Gierend en scheurend trekt dit thrash-beest een half uur lang het slagveld door. De stevige vibe van Machine Head wordt je als hoofdnoot gewaar, maar ik vind er net zo goed een death metal-basis in terug alsook wat thrash van de oudere stempel. Drumpartijen met hier en daar een knipoog naar de goden van Testament en stevige gitaarlijnen op Kreator-peil, maar dan zonder de catchy melodieuze doorstoom.

Thrash bij dit gezelschap uit eigen bodem doelt er duidelijk op om het hard en heavy te maken. Een oldschool basis, maar met post-thrash allures en een pak peper. Groovy, rusteloos en beukend: de kenmerken van dit rijzende tijdperk binnen thrash zijn vastgelegd en worden bevestigd door deze fraaie EP.

Tracklisting:

Tribal Spirits - Rising Era

  1. While She Rots
  2. Infernal Crusade (Diablo)
  3. World Wide War
  4. Desecrate Me
  5. Insomnia
  6. Das Vierte Reich

Line-up:

  • Wesley de Peuter – Bass, Guitars
  • Daan Klemann – Drums
  • Jory Hogeveen – Guitars
  • Martijn Grooten – Guitars, Vocals
  • Alwin van der Nagel – Vocals

Links: