Majesty Of Revival – Through Reality

Majesty Of Revival – Through Reality

Metal Scrap Records, 2012

Wij kijken er tegenwoordig niet meer van op dat er uit het Oostblok prima metalbands komen. Ook Majesty Of Revival, uit Oekraïne, is een prima band. De heren spelen barokke power metal zoals wij dat voornamelijk uit Italië kennen. Een volgesmeerd geluid, veel interactie tussen keyboards en gitaar en een redelijke zanger die met een behoorlijk accent vol pathos zijn teksten debiteert. Through Reality is een meer dan aardige debuutplaat.

Eigenlijk zijn alle ingrediënten voor een smakelijke power metal-maaltijd op Through Reality wel aanwezig. Snelle afwisselende tracks, rollende dubbele bass, flitsende gitaarsolo’s en volop bombast. Bij opener Meaning Of Life schoot de gedachte aan Gamma Ray nog door mijn hoofd, maar Majesty Of Revival zoekt het toch duidelijk meer in de neoklassieke hoek. Het heeft dan ook her en der wel wat weg van Rhapsody, maar ook Yngwie Malmsteen zal de Oekraïners hebben beïnvloed.

Through Reality klinkt als een klok, is afwisselend en muzikaal zeer interessant door de “progressieve” invalshoek die meermaals gekozen wordt. De nummers zijn als geheel niet bijster verrassend, maar dat is in dit genre natuurlijk ook niet direct een een eerste vereiste. De ‘smerige’ strot van gastzanger Aleksandr Demidov in Magnolia Dei had wat mij betreft wel achterwege kunnen blijven. Voegt niet veel toe aan dit voor het overige euforische plaatje.

Tracklisting:
mor200

  1. Meaning Of Life
  2. Self-Control
  3. The Moonlight
  4. The Code
  5. Masked Illusion
  6. Blind
  7. Magnolia Dei
  8. Reality
  9. Epilogus

Line-up:

  • Konstantin Naumenko – zang
  • Dimitriy Pavlovskiy – gitaar, zang
  • Trayan Mustyace – bas
  • Vasily Irzhak – drums
  • Marat Adiev – toetsen

Links: