Infected – Infected Generation

Infected – Infected Generation
Metal Scrap Records, 2012

In 1996 bracht Infected haar eerste en tot op heden enige langspeler ter wereld. Een klein jaartje later kwam er nog een split met Unholy Grave en daarna leek de band van de aardbodem verdwenen te zijn. Hoewel ik, en velen met mij, niet eerder van deze vijf mannen had gehoord, ben ik wel in mijn sas met het feit dat Metal Scrap Records de debuutplaat van deze band nu opnieuw uitbrengt. Dit keer op cd, in plaats van op cassettebandje. Infected Generation is namelijk heerlijk voer voor hen die de grindende death metal (straatje Napalm Death – Harmony Corruption) van weleer nog steeds lusten als de spreekwoordelijk zoete koek.

Met gruizende riffs die heen en weer slingeren als de blastbeats worden ingezet is het een feest van herkenning; zeker met de wat op de achtergrond liggende, droge putgrunt kan het eigenlijk al niet meer misgaan. De productie van dit negental songs is niet gewijzigd en zodoende krijg je een vrij korrelig maar authentiek totaalplaatje voor je kiezen. Het is voornamelijk voortrazen op beukende wijze met deze band, maar men springt sporadisch uit het bootje der clichés en dan komt er bijvoorbeeld een akoestisch stuk naar boven dat zich ontpopt tot een relatief melodieus schouwspel wat de boel echt een stuk interessanter maakt. Luister maar eens naar Dreams. De teentjes krommen zich wel even bij het ziek klinkende Sova, waarin er in moederstaal (het gezelschap komt uit Oekraïne) op cleane wijze wordt gezongen. Uiteindelijk blijkt het gewoon om een aparte outro te gaan, want Surrounded By Infection is een bonustrack die alleen op deze heruitgave te horen is.

De band schijnt na tien jaar weer bij elkaar gekomen te zijn, dus hoogstwaarschijnlijk dient deze re-release als voorproefje op wat komen gaat. Zodoende ben ik benieuwd naar wat deze band jaren na dit prima schijfje nog zal weten neer te zetten. Aanrader voor de nostalgici. Lekkere death metal, authentiek en boeiend genoeg voor de collectie.

Tracklisting:
 Infected - Infected Generation

  1. Infected Generation
  2. Dreams
  3. Eternal Questions of Existence
  4. Alcoholic Storm / Flotsam & Jetsam
  5. Female Defecation
  6. V.I.P.
  7. Pimply Life
  8. Brown Tormentor / Unhappy End
  9. Sova
  10. Surrounded By Infection

Line-up:

  • Vladimir ‘Pooh’ Yatzenko – Bass, Guitars, Vocals
  • Vitaly Prygunov – Drums, Vocals
  • Yaroslav ‘Poruchik’Rempinski – Guitars
  • Sergey Bronovitzky – Guitars, Vocals
  • Alexander ‘Grin’ Teenkevich – Vocals

Links: