Ram-Page – Blooming Rust

Ram-Page – Blooming Rust
Metal Scrap Records, 2012

Een klein puzzeltje op z’n tijd houd ik wel van. De puzzel die het Russische Ram-Page me voorlegt neem ik gretig onder handen, want het is een muzikale puzzel. Het begon met de zoektocht naar de juiste Rampage waarbij het streepje in de naam uiteindelijk uitsluitsel gaf. Blackened thrash zie ik. Ik twijfel nog even of ik wel de juiste cd in mijn speler heb gestopt, want dit klinkt toch aardig anders. Na een tijdje luisteren hoor ik de twee genres er wel in terug, maar moet ik toch zeggen dat een ander gevoel overheerst. Een gevoel wat je misschien niet zou verwachten.

De kille productie en de nadruk op de uitermate groovende bas doen me denken aan de hoogtijdagen van de nu-metal. Ik hoor de eerste plaat van Limp Bizkit, een hint van Slipknot‘s Mate Feed Kill Repeat en op het laatste nummer na bar weinig uptempo thrash. Blooming Rust is een plaat geworden met een vrij laag tempo. De zang bestaat uit een hoge krijs. Nogal eentonig, maar niet echt storend. Wat het meest positief blijft opvallen is de basgitaar. De lijnen zijn interessant en stuwen je hoofd om op en neer te gaan.

De productie had wat warmer gemogen, maar om positief af te sluiten, hij is helder en alles is uitermate goed te volgen. Ik betwijfel of de band, gezien het logo, de hoes en genreomschrijving blij is met mijn koppeling naar het veelal verguisde nu-metal. In mijn geval bedoel ik het absoluut niet negatief en ze moeten het er maar mee doen.

Tracklisting: Ram-Page 200

  1. Infinite Life
  2. The Man
  3. Soul
  4. Sea Waves
  5. Reason
  6. Horizon
  7. Future
  8. Time Fluctuations

Line-up:

  • Vladislav Privalov – Vocalen
  • Sergey Privalov – Gitaar
  • Dmitriy Dolgov – Basgitaar
  • Aleksey Valentov – Drums

Links: