Findumonde – Licantropia

Findumonde – Licantropia
Cumpa Records, 2012

Einde van de wereld en het jaar 2012 blijken een goede combinatie, zo moet het Argentijnse Findumonde gedacht hebben. En om dit heugelijke feit te vieren hebben ze hun eerste werkje op de wereld los gelaten.

Licantropia staat vol met moderne death/extreme metal. Lycathropus is de opener en gelijk het langste nummer van het stel met bijna vier minuten. De rest komt amper aan de drie minuten. Wel gaan ze elk nummer vol energie aan en klinkt het ook lekker strak. Hier en daar hoor je de Zuid-Amerikaanse invloeden van onder andere het oude Sepultura er zomaar in terug of misschien wat meer eigentijds, Cavalera Conspiracy. De death metal-klanken vermengen zich met gemak met meer thrashy ritmes en riffs. Ook de grunt neigt soms wat naar de thrash. Met het gaspedaal vol in wordt er binnen vijfentwintig minuten naar het einde geknald. Het nadeel is echter dat sommige nummers voorbij zijn voor je er erg in hebt.

Een prima dosis agressie waarbij er nog zeker wat winst valt te behalen op het vlak van songwriting en de (goede) ideeën die hier tentoongespreid worden wat verder uit te werken in langere nummers.

Findumonde
Tracklisting:

  1. Lycathropus
  2. Ataque Sorpresivo
  3. Carne
  4. La Condena
  5. Balas De Plata
  6. Espiritu Errante
  7. Medium
  8. Fenix

Line-up:

  • Cristian Rodriguez – Vocals
  • Seba Barrionuevo – Guitars
  • Pollo – Bass
  • Edu Turco – Drums

Links: