Undersave – Now…Submit Your Flesh To The Master’s Imagination

Undersave – Now…Submit Your Flesh To The Master’s Imagination
War Productions, 2012

Een band die al sinds 2005 aan de weg timmert en hier met haar debuut album komt. Vooraf gegaan door een EP en een eerdere demo in eigen beheer mag het Portugese Undersave het nu op War Productions proberen met de release van Now…Submit Your Flesh To The Master’s Imagination .

Dit duo maakt het zichzelf niet makkelijk door op Zweedse leest geschoeide death metal te spelen en daarbij een gemiddelde song duur van tegen de zeven minuten te hanteren. Hierbij kan je makkelijk in de valkuil van herhaling trappen maar wonderbaarlijk genoeg weet de band het spannend te houden. Er wordt meermaals in snelheid gevarieerd, tot doom tempo aan toe op het korte en instrumentale Akedía. Dit zijn praktijken die we bij een band als Asphyx wel tegen komen. Ook de putgrunt is goed diep en lekker gemeen. De gitaarlijnen zijn niet supertechnisch maar lekker agressief en spannend. Hier en daar uiteraard even wat snarenspielerei in de vorm van wat kort soleerwerk op bijvoorbeeld Abnormal Virility.

Onbekend maakt onbemind, maar daar mag dit debuut zeker wel verandering in brengen. Dit is werk voor de liefhebbers van de Zweedse dode hap.

Undersave
Tracklisting:

  1. Now…Submit Your Flesh To The Master’s Imagination
  2. Digging and Blocking the Exit to the Unwanted Freedom
  3. Assuming a Position…a Way to Criticize One’s Own Hypocrisy
  4. Akedía
  5. Disfigured Routine
  6. Abnormal Virility
  7. Anthology…Landings

Line-up:

  • Nuno Braz – Vocals, Guitars, Bass
  • Hugo Pote – Drums

Links: