Kreuzweg Ost – Gott Mit Uns

Kreuzweg Ost – Gott Mit Uns
Cold Spring Records, 2012

Het zien van Triarii in de Leeuwenberg Kerk in Utrecht was mijn persoonlijke hoogtepunt qua martiel (industrial) neofolk dit jaar. Het genre zit sowieso wat in de verdrukking ten huize Alfvoet, omwille van al die metal. Voor Kreuzweg Ost is er altijd plaats. De band van Silenius (Summoning) is voor velen geen onbekende.

Op Gott Mit Uns gaan bombastische oorlogscadans en christelijke hoogheidswaanzin wederom hand in hand, een beproefde combinatie. Gott Mit Uns is in grote gedeeltes nog steeds Summoning zonder metal, zoals gewoonlijk. Diepe nadreunende paukenslagen met sfeervolle geluiden die niet zouden misstaan in de Tolkiensaga. Uitzonderingen genoeg echter, zo zijn
Calvaria, Geh Mit God en Thy Will Be Done nummers die volgestuwd worden met filmsamples vol oorlogsepiek en de verheerlijking van Jezus’ volk. Verder ook het bekende tromgeroffel, epische blazers, kanonschoten en ritmisch gestamp. Wat had je gedacht?!

In vergelijking met enkele andere genregenoten klinkt dit een pak minder hard en gemeen, Gott Mit Uns is als het ware atmosferisch oorlogszuchtig, op een religieuze manier. Al zal het voor velen toch über”fout” blijven klinken, helaas.

Tracklisting:

Kreuzweg Ost

  1. Exitus In Paradisum
  2. Calvaria
  3. Stammen
  4. Heiliger Gehorsam
  5. Thy Will be done
  6. Black Moon
  7. Geh mit Gott
  8. Feuertaufe
  9. Geistige Emigration

Line-up:

  • Silentius

Links: