Kylesa – From The Vaults Vol. I

Kylesa – From The Vaults Vol. I
Season Of Mist, 2012

De, ondertussen toch wel redelijke, sludge-grootheden van Kylesa hebben blijkbaar soms ook behoefte aan het opwarmen van wat kliekjes. Zo getuige dit album From The Vaults Vol.I. Waar dat toe leidt kunt u uiteraard weer lezen in het navolgende stuk.

Hoewel het left-overs, herbewerkingen, een cover en één nieuw nummer zijn klinkt het nog verbazingwekkend veel als één geheel. Hoewel er in oudere nummers af en toe nog wat crust-punk doorschemert past het nieuwe nummer, End Truth, toch erg goed. Ook erg fijn is de bewerking van oer-psychedelisch stoner doom-nummer Set The Controls For The Heart Of The Sun van Pink Floyd. Nu telt hier misschien wel mee dat die band één van mijn all time favorieten is maar eenieder moet de alles verzwelgende vibe in dit nummer kunnen voelen.

Wat mij betreft enkel al door die cover meer dan de moeite waard, voor de liefhebbers van dit gezelschap zal het ook niet direct als geldklopperij voelen. Wat wel vervelend is bij een release als deze is de veel te korte speelduur van veertig minuten, zeker als dit echt een deel één betreft zoals de titel suggereert.

Kylesa
Tracklisting:

  1. Intro
  2. Inverse
  3. 111 Degree Heat Index
  4. Between Silence And Sound II
  5. Paranoid Tempo
  6. End Truth
  7. Bottom Line II
  8. Wavering
  9. Bass Salts
  10. Drained
  11. Set The Controls For the heart Of The Sun
  12. Drum Jam

Line-up:

  • Laura Pleasants – Vocals, Guitars
  • Phillip Cope – Vocals, Guitars
  • Eric Hernandez – Bass
  • Tyler Newberry – Drums
  • Carl McGinley – Drums, Noises

Links: