Bloodbound – In The Name Of Metal

Bloodbound – In The Name Of Metal
AFM Records, 2012

Bloodbound uit Zweden, een gewaardeerde heavy metal-band, voor velen één van de bands van de toekomst in het genre. De vijfde keer al dat ze een album uitbrengen, telkens met hoge scores. Benieuwd.

Ik dacht even dat het een karikatuur was, maar neen, het blijkt echt te zijn. Manowar en Judas Priest hebben een kind gemaakt dat Hammerfall naar de troon wil steken en de vroedvrouw heet Iron Maiden. Wat een gedoe zeg. Het begint meteen met extreem overdreven clichés, het nummer In the Name of Metal.

You say I’m evil you say I suck
My hair’s too long I don’t give a fuck

Oké… meteen weet je hoe het gesteld is met de rijmkwaliteiten van deze band. Doorheen de uiterst basic doch goed gespeelde heavy metal is het constant hetzelfde liedje. Stadionmetal voor mensen die graag eens een strofe meezingen en bier zuipen als was het de laatste dag dat ze in leven zijn. Dat en metal natuurlijk. Zo ook op Metalheads Unite.

March into the night
Metalheads unite,
Sing…
M-E-T-A-L for metal

Waar zijn de chearleaders? Waar liggen mijn pomponnekes? Het is dan wellicht niet mijn favoriete genre maar dit gaat echt wel te ver. Gelukkig kan je je als muziekliefhebber wel opwarmen aan het Avantasia-achtige Monstermind en een eenmalig minder melig nummer als King of Fallen Grace, al krijg je die metalzuchtige strofen van hierboven nooit te nimmer nog uit je hoofd.

Metalium en Primal Fear hebben er een broertje bij. Fans van Schlager-metal, schla jullie schlag. Ik ga wel even Oden Organ luisteren

Tracklisting:

Bloodbound

  1. In the Name of Metal
  2. When Demons Collide
  3. Bonebreaker
  4. Metalheads Unite
  5. Son of Babylon
  6. Mr. Darkness
  7. I’m Evil
  8. Monstermind
  9. King of Fallen Grace
  10. Black Devil
  11. Bounded by Blood

Line-up:

  • Tomas Olsson – Guitars
  • Anders Broman – Bass
  • Patrik “Pata” Johansson – Vocals
  • Henrik Olsson – Guitars
  • Pelle Åkerlind – Drums
  • Fredrik Bergh – Keyboards

Links: