The Senseless – The Floating World

The Senseless – The Floating World
Eigen Beheer, 2012

Over deze hebben we het nog niet gehad nee. The Senseless uit Australië is een band met (ex-)leden van Mithras, The Berzerker en Ol Drake van Evile. Ze spelen extreme metal, allround, met enkele duidelijke karaktertrekken. Dit is hun tweede album.

De Mithras-invloeden zijn meteen duidelijk: een Morbid Angel-gitaargeluid en -speelwijze, aangevuld met obscure drumpatronen, die bij The Senseless niet alleen uit menselijke hand voortkomen. Vocaal is het een mix van punk (heel soms op een vrij cleane manier) en death metal, met enkele thrashscreams, afhankelijk van de nummers en de stroomversnelling waarin je terecht komt. Her en der is ruimte voor progressieve instrumentale gedeeltes, zonder dat het de sfeer verneukt (White Flag), maar meestal is het een vrij chaotische maalstroom die het midden houdt tussen Morbid Angel/Hate Eternal en The Rotted.

Een razend plaatje met enkele abnormale kruisingen, wie Mithras kent en niet vies is van eigentijdse Britse grind/punk moet dit zeker eens proberen. Tip.

Tracklisting:

The Senseless The Senseless

  1. Caveat
  2. In Our Hearts
  3. Amazing Pain
  4. Death to Metal
  5. Walk
  6. Magnificent
  7. A Good Old-Fashioned Head-Kicking
  8. White Flag
  9. Far From Over
  10. Let Me Sleep
  11. The Floating World

Line-up:

  • Sam Bean – Bass, Drum programming, Guitars, Samples, Vocals
  • Leon Macey – Drums
  • Ol Drake – Guitars
  • Matt Wilcock – Guitars

Links: