Sinezamia – La Fuga

Sinezamia – La Fuga
Eigen beheer, 2012

Bands die hun moedertaal verkiezen boven het Engels moeten zich muzikaal al heel sterk onderscheiden vooraleer ze op internationale interesse kunnen rekenen. Sinezamia bedient zich van het Italiaans en steekt met haar 80’s dark wave / gothic rock zeker niet boven zijn soortgenoten uit. Toch is La Fuga entertainend genoeg om een luisterbeurt te gunnen.

Het feit dat ik deze muziek wel kan pruimen, komt misschien omdat ze me doen denken aan de ‘grootste’ band van mijn heimat Maasmechelen, zijnde Star Industry (een band die nooit de aandacht kreeg die het verdiende, maar dat terzijde). Ook Sinezamia speelt aanstekelijke heavy gothic rock dat neigt naar The Sisters Of Mercy, in hun geval nog vermengd met een lading The Cure. De muziek mist wat eigen smoelwerk, maar dat wordt gecompenseerd door het hoorbare enthousiasme waarmee deze Italianen staan te spelen.

Veel valt er verder niet echt te vertellen over dit debuut. De band beschikt niet over de beste zanger, noch de beste gitarist of drummer. De muziek is niet nodeloos gecompliceerd maar eerder vrij simpel. Maar daar is niets mis mee. Met vlot in het gehoor liggende zwartjassenplaatjes als Ghiaccio Nero, Ombre of Nebbia Di Guerra doen ze in mijn oren weinig mis. De “grote doorbraak” zal niet voor Sinezamia zijn weggelegd, maar een plaatsje op een ruimdenkend festival als het Duitse M’Era Luna zijn ze zeker waard.

Tracklisting:
Sinezamia-LaFuga

  1. Ghiaccio Nero
  2. La Fuga
  3. Nella Distanza
  4. Occhio Elettrico
  5. Ombre
  6. Venezia
  7. Frammenti
  8. Nebbia di Guerra

Line-up:

  • Marco Grazzi – Zang
  • Federico Bonazzoli – Gitaar
  • Carlo Enrico Scaietta – Synth
  • Marco Beccari – Bas
  • Stefano Morbini – Drum

Links: