Void Of Sleep – Tales Between Reality and Madness

Void Of Sleep – Tales Between Reality and Madness
Aural Music, 2013

Italiaanse metal roept altijd een soort schrikbeeld op binnen onze redactie. Nu nemen recente releases langzaam dit vooroordeel gelukkig weer weg, en hopelijk lukt het dit Italiaanse Void Of Sleep met haar debuut om dit verder te laten vervagen.

Hoewel het op mijn bordje terecht komt onder het predicaat sludge, is dit zeker niet de stijl die de lading gaat dekken. Vanaf het eerste moment is meteen duidelijk dat heavy rock met doom-invloeden en wat scheutjes sludge en psychedelica meer in de buurt gaat komen. De zang is voor het merendeel van de tijd gewoon clean, en gelukkig zonder al teveel accent. Hier en daar komen we zwaardere momenten tegen, zeker tegen het einde van de plaat. Ook blijven de invloeden uit de jaren zeventig niet onzichtbaar zoals in onder andere The Great Escape Of The Giant Stone Man. Muzikaal benaderen ze soms ook wel het werk van bijvoorbeeld Tool, zeker als je de opbouw en behandeling van de bas in het nummer Ghost of Me beluistert. Toch moet ik het ze nageven, het klinkt allemaal behoorlijk strak en goed. En dit zal zeker wel wat luisteraars moeten gaan trekken.

Voor een luistertip moet ik verwijzen naar Lost In The Void. Daarop spreiden deze heren hun kunnen in alle gebieden tentoon en vormt zo een mooie doorsnede van hun werk. De meer klassiek georiënteerde doomliefhebbers kunnen dit zeker een kans geven, zo ook de liefhebber van de zwaardere psychedelische rocksoorten.

VOS cover
Tracklisting:

  1. Blood On My Hands
  2. Wisdom Of Doom
  3. The Great Escape Of The Giant Stone Man
  4. Lost In The Void
  5. Ghost of Me
  6. Mirror Soul Sickness
  7. Sons of Nothing

Line-up:

  • Burdo – Vocals, Guitars
  • Gale – Guitars
  • Paso – Bass
  • Allo – Drums

Links: