Veneror – Percussimus Foedus Cum Morte

Veneror – Percussimus Foedus Cum Morte
New Era Productions, 2013

Twee jaar terug liet het Italiaanse Veneror voor het eerst van zich horen met de demo Nightwandering… en daar knoopt deze black metal-brigade met de start van het nieuwe jaar een vervolg aan. Op erg melodische wijze, maar met gevoel voor diepgang en met een duidelijk verhaal. Wie dat verhaal wil weten die volgt dit beter goed, want ook bij deze primitieven is even (nog) geen webstek of fanpage voorhanden.

Dit melodisch weefsel is er dus zoals gezegd ééntje met verhaal, zonder dus de zoveelste Dissection-kloon in het rijtje te worden. Melodie die ergens naartoe baant en waar drum en screams met een pak effect ook daadwerkelijk een meerwaarde vormen. Het doet me wat denken richting Finse black metal-bands als Horna of Sargeist, die ook met repetitieve gitaargolven inspelen op het duistere psyche. Enkel durft het bij Veneror allemaal erg langgerekt teklinken, met hier en daar een afwisseling om dan weer terug te vallen op de voorgaande riff die al zo lang werd aangehouden. Wat een leuke black metal-flow met sterke melodie is bij de ene, zal bij de andere gauw iets te ééntonig zijn of worden.

Sowieso is deze Veneror iets voor fans van Sargeist, maar jammer wel dat deze Italianen gewoon doorrammen en niet meer spelen met stiltes en sfeer. Overigens is de kwaliteit van dit product iets dat eveneens bij de fans van oude Horna of Sargeist wel in de smaak zal vallen. Leuk dat het ook eens uit Italië komt.

Tracklisting:

Veneror - Percussimus Foedus Cum Morte

  1. Impervio
  2. The Wings of The Daimon Sethos
  3. Conclaves of Blest Carnality
  4. Witchblood Arcane Sodality
  5. De Arcana Reptilia
  6. Curse of The Antisacral
  7. Alogos Azothos Achronos
  8. Et Taurum Draco

Line-up:

  • Amaymon Belloz – Drums
  • Umbra – Guitars, Bass
  • Lashtal – Guitars, Vocals

Links: