Mind:Soul – Patterns 1.5

Mind:Soul – Patterns 1.5
Layered reality Productions, 2012

Ex-collega Ralph was een dik jaar geleden behoorlijk onder de indruk van de eerste EP van Mind:Soul. Patterns neigde bij momenten naar genialiteit, maar kon best nog wat schaafwerk gebruiken. De band moet er kennelijk zelf ook zo over gedacht hebben, want men brengt nu diezelfde EP opnieuw uit waarbij een en ander is rechtgetrokken.

Gitaren, keyboards en bas zijn geremixed en de drums en zang zijn opnieuw opgenomen. Daarna is de hele mikmak opnieuw gemixed en gemasterd teneinde er een hoogwaardiger product van te maken. Het resultaat? Nou, na enkele draaibeurten kan ik enkel het volgende besluiten: “Missie geslaagd!”

Patterns 1.5, want zo heet het ding inmiddels, klinkt dynamischer en professioneler. Verder is alles bij hetzelfde gebleven natuurlijk, het blijven nu eenmaal dezelfde nummers. De mix van prog, death en nu-metal klinkt nog steeds erg ambitieus en doet benieuwen naar het album dat dit jaar moet gaan verschijnen.

Als toetje krijgen we er een prima live-opname van Caught (In The Pressure Cooker) bij, een nummer dat niet op Patterns stond. Een leuk zoethoudertje.

Tracklisting:Mind:Soul - Patterns 1.5

  1. Circus Of Fear
  2. Patterns
  3. For You
  4. Selling Lies
  5. Caught (In The Pressure Cooker)

Line-up:

  • Roland le Fèvre – Synth
  • Joey Klerkx – Bass Guitar
  • Jim O.S. Ilden – Guitar
  • Stefan van Leeuwenstijn – Guitar
  • Raul Tamas – Drums
  • Tom de Wit – Vocals

Links: