i AM Esper – The Arc Of A Tree, And The Shape Of A Cloud

i AM Esper – The Arc Of A Tree, And The Shape Of A Cloud
Torn Flesh Records, 2012

i AM Esper het ambient geesteskind van Justin Palmieri is zo productief dat het bespreken van eender welke release alweer is ingehaald door een volgende. In dit geval gaat het om de EP The Arc Of A Tree, And The Shape Of A Cloud uit 2012.

Hierop vinden we drie serene ambient tracks terug met rustgevende keys en hypnotiserende gitaren. Vooral de opener is zeer geschikt om jezelf in onder te dompelen tijdens een bad vol met esoterische oliën. Hier vinden we losse noten die je meevoeren waarna je wordt meegenomen de wolken in op een meer shoegaze ambient stuk waar de gitaar een veel prominentere rol krijgt. Door deze twee achter elkaar vindt de spanning langzaam zijn weg om te eindigen met de titelsong die eigenlijk de beste mix van zijn twee voorgangers kent.

De ambient en drone liefhebbers hebben vast al eens van deze man gehoord en kunnen via zijn website het één en ander legaal neerladen waaronder deze EP en uiteráárd nog veel meer. Probeer het eens, aan je portemonnee zal het niet hoeven liggen.

i AM esper cover
Tracklisting:

  1. Song Of The Trees
  2. Song Of The Clouds
  3. The Arc Of A Tree, And The Shape Of A Cloud

Line-up:

  • Justin Palmieri – Alles

Links: