Scent of Death – Of Martyrs’s Agony and Hate

Scent of Death – Of Martyrs’s Agony and Hate
Pathologically Explicit Recordings, 2013

Nogal wiedes dat de dood stinkt, denk ik dan. Deze meurende Spanjaarden brengen na zeven jaar een tweede album uit bij het degelijke Pathologically Explicit Recordings (en Bloody Productions), een label dat garant staat voor brutale death metal. Soms krijg je wat je verwacht, soms ook niet.

In dit geval kreeg ik een pak meer dan ik verwachtte. Deze brutale death metal is allesbehalve simpel en stompzinnig namelijk. Niet alleen bezit het de speelkunsten van een Behemoth en Morbid Angel (denk Formulas Fatal To The Flesh) om zodanig een extra dimensie van occulte vibes toe te voegen aan hun brutaliteiten, er wordt ook gekeken naar Brazilië om blastpatronen over te nemen en naar Italië voor de melodieuze inductie. Als je daarbij nog eens een relatief laaggestemde sound à la Immolation gebruikt als cuisson dan loopt bij mij de kwijl uit het bakje.

Death metal op een heel erg hoog niveau, zonder in te boeten aan brutaliteit. Dat ze uit Spanje komen kun je absoluut niet terughoren en dat is naar mijn ervaring best wel positief te noemen. Een aanrader voor death metal-fans, sowieso!

Tracklisting:
 Scent of Death

  1. Awakening of the Liar
  2. The Enemy of My Enemy
  3. Ego Te Provoco
  4. Feeling the Fear
  5. A Simple Twist of Fate
  6. Man Kills, God Too
  7. The Fathers’s Sins
  8. The Sleeper Must Awake
  9. Sear Me in a Sea of Snakes

Line-up:

  • Carlos F. Caballo – Bass
  • Rolando Barros – Drums
  • Sergio M. Afonzo – Vocals
  • Bernardo Estévez – Guitars
  • Jorge F. Taboada – Guitars

Links: