Persefone – Spiritual Migration

Persefone – Spiritual Migration
ViciSolum Productions, 2013

Woohoo! Mijn eerste review van een band uit Andorra! Er zijn in Andorra maar twee gekende metalbands actief en dit is er dus één van. Dit is het vierde album van de band die progressieve melodische death metal maakt en uit zes man bestaat.

De verwachtingen lagen laag, volledig onterecht. Wat Persefone uit zijn hoed tovert sluit naadloos aan bij mijn smaak qua melodische death metal. Spiritual Migration klinkt bijzonder Fins qua instrumentarium, inclusief hyperflitsend synth- en gitaarwerk, dubbele zang (gruntzang en clean), progressieve ingevingen, creatieve opbouw en zoveel meer. Het klinkt als een mix tussen Skyfire (Mind Revolution) en In Mourning (toevallig twee Zweedse bands, ik weet het). Ieder nummer is enorm avontuurlijk en opwindend, bij momenten gewoonweg geniaal. Eén ding is zeker, dit verveelt geen moment. Ik heb zelden zo een verbluffend muzikaal totaalpakket gehoord.

Samen met Omnium Gatherum en Fractal Gates is dit het betere (progressieve) melodeath-materiaal van 2013 tot op dit moment. Andorra wordt hiermee op de metalkaart gezet. Mooi is dat. Meteen de jaarlijst in en hoog ook.

Tracklisting:
Persefone

  1. Flying Sea Dragons
  2. Mind as Universe
  3. The Great Reality
  4. Zazen Meditation
  5. The Majestic of Gaia
  6. Consciouness Pt.1 : Sitting in Silence
  7. Consciouness Pt. 2 : A Path to Enlightenment
  8. Inner Fullness
  9. Metta Meditation
  10. Upward Explosion
  11. Spiritual Migration
  12. Returning to the Source
  13. Outro

Line-up:

  • Marc Martins – Vocals
  • Carlos Lozano – Guitars
  • Jordi Gorgues – Guitars
  • Miguel Espinosa – Keyboards& vocals
  • Toni Mestre – Bass
  • Marc Mas – Drums

Links: