Hummano – Is The Shit

Hummano – Is The Shit
AllSeeingEye Record, 2013

De leden van het Spaanse Hummano zijn niet meteen wat je noemt “normaal”. Als je de cover ziet, hun marginale bandfoto’s en hun video, dan heb je een soort van WTF-erlebnis. Voor de eerste keer brengen ze een plaat uit, gratis te downloaden.

Hummano houdt duidelijk van NWOAHM/metalcore. Lamb of God, Chimaira, … je kent ze wel. Hier en daar een vette basdrop, gangshouts en een even vette breakdown om de hardcore-fans blij te stemmen natuurlijk. Voor de deathcore-fans zijn er dan weer snel rollende drumsalvo’s die bijzonder opgefokt geproducet zijn en brute grunts die de screams afwisselen. Hummano probeert het allemaal ook iets grappiger te maken, minder modaal, om de grote middenmootvijver te ontlopen. Daar slagen ze in, niet alleen met de randanimatie (zie titelnummers), ook puur muzikaal.

Een zeer professioneel album, zeker voor een debuut. Ik zou het bijna niet geloven, het klinkt namelijk zo Amerikaans als wat. Benieuwd of dit ergens opgepikt zal worden, dat mag namelijk wel na deze puike prestatie.

Tracklisting:
Hummano

  1. Cumming In The Face Of
  2. Fucking Dogstyle
  3. Undercøck
  4. Ham Of God
  5. Masturbed
  6. Smells Like Dead Teen
  7. We Cum As Romanians

Line-up:

  • Sito – Vocals
  • Fer – Guitar
  • Techín – Drums
  • Pablo – Bass

Links: