Enthralled – The Dance Of Lost Souls

Enthralled – The Dance Of Lost Souls
Eigen Beheer, 2013

Ik had het even goed niet kunnen reviewen, want niemand geeft erom. Een paar gasten uit Costa Rica die voor de eerste keer wat nummers in elkaar geflanst hebben en ze gratis verdelen op het net. Nog kleinschaliger en we zitten op kwantummechanicaniveau. Ze wisten me echter te beroeren, deze kereltjes.


Met drie nummers die onbevlekt gebleven zijn van Apple en co. weet Enthralled een postrock-panorama vol dromerige gitaargolven die wegdeinen in het niets neer te zetten, tot de onderstroom van distortion en strijdvaardige tremelo’s het overnemen en eindigen in een versnelde hartslag, een afgesneden adem en een lange slaapwandeling. Hun voorbeeld lijkt God Is An Astronaut te zijn, al zijn deze heren naar mijn bescheiden mening in de ontluikende Sigur Rós-flitsen relatief eigenzinnig gevoelsmatig bezig. De basistechnieken komen voorlopig uit de bekende boekjes, de toepassingen zijn persoonlijk en bij momenten echt intiem en ontroerend. De finishing touch van elke degelijke shoegaze/postrock-plaat is er wel degelijk.

Blijkbaar heeft Depressive Illusions Records interesse getoond in deze band, wat voor beiden een goede zaak zou zijn. Ik hoop in de nabije toekomst nog meer te vernemen van Enthralled, hier zit volgens mij echt wel iets ongrijpbaar moois in.

Tracklisting:
enthralled

  1. The Dance Of Lost Souls (Part I, II, III & IV)

  2. To Follow The Moon, To Touch The Sun

  3. Harmony Between Nature

Line-up:

  • Jason Bonilla – rythm guitar & vocals
  • Sergio Moya: Lead guitar & effects
  • Edwin Pérez – Bass
  • Alejandro Sanchez: Drums & percussion

Links: