Kingdom Come – Outlier

Kingdom Come – Outlier
Steamhammer, 2013

Jimmy Page kan ‘m niet luchten, deze band. Heeft ermee te maken dat ze in hun beginperiode, eind jaren ’80, zowat exact hetzelfde deden als Led Zeppelin. Bezieler Lenny Wolf houdt er z’n scheten niet voor in. Hij heeft intussen dertien schijven gemaakt, woont opnieuw in Hamburg en omringt zich weer met Duitse medemensen.

In het begin hoor je dat. De eerste drie songs rusten namelijk op een machtig synthgewelf en ook de pompende stoomsnaren brengen je helemaal in de sfeer van tragere geïndustrialiseerde Deutschrock. Wolf heeft nog steeds dat speciale, hoge stemgeluid, dat iets wegheeft van Klaus Meine die de Rod Stewart-heesheid nadoet. Moet je aan wennen, maar hij haalt er toch indringende zanglijnen mee uit zijn immer krimpende bereik. Na dat sterke begin lijkt het alsof ze de andere industrial elementen vergeten zijn toe te voegen. Blijkbaar een excuus voor alle andere instrumenten om te vervallen in slappe haarlakrock. Typische meeklapsnaredrums, zeer beknotte solo’s en nog steeds dampige, doch veel schralere akkoordenslag.

Wat een nieuwe muzikale richting leek te worden geraakt zo toch niet verder dan een betamelijk rockalbum. Een veilige voortzetting van de nu dertiendelige reeks. Het is een herhaaloefening die wel meer oude rockbands met naam en faam doen en die prima voor ze werkt. Vraag is of Kingdom Come hetzelfde krediet heeft. Wij zeggen neen.

Tracklisting: Kingdom Come - Outlier

  1. God Does Not Sing Our Song
  2. Running High Distortion
  3. Rough Ride Ralleye
  4. Let The Silence Talk
  5. Holy Curtain
  6. The Trap Is Alive
  7. Skip The Cover And Feel
  8. Don’t Want You To Wait
  9. Such A Same
  10. When Colors Break The Grey

Line-up:

  • Lenny Wolf – Vocalen, gitaar, programmings
  • Frank Binke – Basgitaar
  • Erik Förster – Gitaar
  • Nader Rahy – Drums

Links: