Pantheon – Intervention

Pantheon – Intervention

Eigen beheer, 2013

Hoewel keurig compleet en fysiek aangeleverd en ook nog eens voorzien van een fraaie hoes valt de muziek van het Britse Pantheon me wat tegen. In het meegeleverde promogebeuren wordt gesproken over een moderne variant van de klassieke heavy metal die zijn oorsprong heeft in het Verenigd Koninkrijk. Wat uit mijn boxen schalt kan ik niet anders kwalificeren dan degelijke heavy metal gespeeld door een band die nog duidelijk zoekend is naar een eigen gezicht.

De vier tracks blinken niet uit in originaliteit, maar kunnen er mee door. Dat kan niet worden gezegd van de saaie zang, die veelal wordt gedubbeld, van Simon Dawson tevens bassist en manager van de club. Neem daarbij dat de drums klinken zoals ze dat doen in de oefenruimte en Intervention is niet de in het promopapier beloofde luisterervaring geworden.

Lokaal zal de band wellicht potten breken. Nationaal en internationaal zal het een lastig verhaal worden. Maar goed, je weet nooit. De heren zijn nog relatief jong dus wie weet wat de toekomst zal brengen. Voor nu verwacht ik er niet veel van.

Tracklisting:
pantheon

  1. Voice Of Hate
  2. Blade Runner
  3. Black Gold
  4. Silent Apocalypse

Line-up:

  • Simon Dawson – zang, bas
  • Matt Dawson – gitaar
  • Dan Richardson – gitaar
  • Andy Hayes – drums

Links: