Dead Awaken – Where Hope Turns Dripping Red

Dead Awaken – Where Hope Turns Dripping Red
Abyss Records, 2013

Een alleraardigst debuut van de Zweden van Dead Awaken. Old school brutale death metal in een hoge versnelling, vol met gitaarlicks- en picks, breaks en blazende drums. Openingstrack Carnivore legt meteen de lat voor de rest van het album.

Het duo dat Dead Awaken vormt sinds 2002 heeft voor de live-optredens een sessie-bassist, maar doet het werk voor het album voornamelijk als tweetal. Het resultaat mag er wezen, deze cd heb ik op een enkele track na met veel plezier zitten luisteren. Geen überzware gitaarriffs in mineur, maar zeker catchy en groovy. Eerste track die regelrecht blijft hangen is Deutsches Afrika Corpse, met een swing waarbij je wel met je hoofd moet knikken. Rust komt in de vorm van Rocket Symphony, een wat rustigere track die het vooral moet hebben van semi slepende riffs en midtempo drumwerk. Helaas wat saai en inwisselbaar. Gelukkig is het daarna weer rammen geblazen. Een stabiele basis van razendsnel gespeelde powerchords die de beuk er flink in houden.

De negen tracks die dit album vormen zijn voornamelijk liederen van eerder uitgebrachte demo’s, maar flink opgekalefaterd. De band die elf jaar geleden begon als Abyssal Chaos haalde de naam Dead Awaken uit werk van Cannibal Corpse. Voor zover mijn informatie reikt zijn de heren al bezig aan een vervolg, wat mij betreft mag die ook weer onze kant op komen.

Tracklisting:
Dead Awaken -  Where Hope Turns Dripping Red

  1. Carnivore
  2. Kingdom Of Damnation
  3. Deutsches Afrika Corpse
  4. Rocket Symphony
  5. Mudhell
  6. Manic Destructive
  7. Envy The Dead
  8. Venom Of The Population
  9. State Of Corrosion

Line-up:

  • Jörgen kristensen – Guitar, Vocals
  • Magnus Wall/Jonas Stålhammar – Bass
  • Mats Blückert – Drums

Links: