S.I.M.B. – Monday Superblues

S.I.M.B. – Monday Superblues
Ozium Records, 2013

Satan is my bitch. Zo, nu weet iedereen direct waar de afkorting van de Bulgaarse in Nederland woonachtige band S.I.M.B. voor staat. De band is al actief sinds 2008, maar pas nu is het tijd voor het debuutalbum.

Wat direct opvalt bij het beluisteren van dit album, is het volle en vette geluid hiervan. Niemand minder dan Joey Z is hiervoor als producer verantwoordelijk. De muziek van S.I.M.B. laat zich niet heel snel vangen. Het bestrijkt een breed spectrum tussen stoner/southern metal/hardcore en wat gothic elementen. Dat laatste blijkt wel heel duidelijk met het Type O Negative-achtige tussenstuk in Mind of God. De zang is meestal wat schreeuwerig en zit voornamelijk tussen hardcore en sludge in. De nummers zijn allemaal redelijk compact, licht uptempo en bevatten veel power. Het enige nadeel kan zijn, dat er onderling behoorlijk wat stijlverschillen zijn tussen de songs. Zeker een album dat meerdere luisterbeurten nodig heeft, maar daar kan je in dit geval niet echt bezwaar tegen hebben.

Gezien het brede spectrum kan dit een interessante band zijn voor veel metalfans. Al met al een verdienstelijk debuut met een killer sound.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Intro (The Cave)
  2. Monday
  3. Demon Lover
  4. So Heavy, So Slow
  5. Alive
  6. Mind of God
  7. Satan is my Bitch
  8. If you Just Try

Line-up:

  • Gantcho Kojuharov – Vocals
  • Svetoslav Georgiev – Guitars
  • Deyan Monev – Drums
  • Nikolay Hubenov – Bass

Links: