The Old Wind – Feast On Your Gone

The Old Wind – Feast On Your Gone
Pelagic Records, 2013

The Old Wind is oorspronkelijk begonnen als een eenmansproject van zanger/gitarist Tomas Liljedahl, voormalig frontman van de voor mij onbekende posthardcoreband Breach. Hij verkeerde op dat moment in een crisis en besloot om zijn gevoelens om te zetten naar muziek, om er zelf niet aan onderdoor te gaan.

Dat die gevoelens op dat moment niet echt positief waren, blijkt uit het hele album. Nergens wordt het ook maar een momentje vrolijk. Woede, frustratie, wanhoop en haat voeren de boventoon op dit album. De vocalen zijn sludgy, schreeuwerig en krijsend, het gitaargeluid schurkt daar iets beschaafder tegenaan en de bas zorgt voor een doomy ondergrond. Het tempo ligt niet al te hoog, maar is zeker niet te langzaam voor deze muzieksoort. Alle instrumenten en vocalen zijn op dit album door Tomas zelf opgenomen en ingespeeld.

Inmiddels is er toch sprake van een band, want nadat Tomas op deze manier van zijn demonen af was, vond hij het project goed genoeg om met deze muziek verder te gaan en dit live ten gehore te gaan brengen. Twee van die bandleden hebben indertijd ook in (daar is die band weer) Breach gezeten. Benieuwd of zij die gevoelens ook live kunnen gaan vertalen. Het is de bedoeling dat de band vanaf eind mei gereed is om op de planken te gaan staan.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. In Fields
  2. I’m Dead
  3. Raveneye
  4. The Old Wind
  5. Spears of a Thousand
  6. Reign

Line-up:

  • Tomas Liljedahl – Guitars, Vocals
  • Niklas Quintana – Guitars
  • Robin Staps – Guitars
  • Kristian Andersson – Bass
  • Karl Daniel Lide’n – Drums

Links: