Dark Sermon – In Tongues

Dark Sermon – In Tongues
Nuclear Blast, 2013

Debuteren op Nuclear Blast, het is niet iedereen gegeven. Deze Amerikaanse jonkies uit Tampa dus wel. De hoes is weinig verhullend en laat een imago optekenen van moderne deathcore in combinatie met extreme metalsoorten, voor zover deathcore niet extreem zou zijn.

Wat deze band op Nuclear Blast komt zoeken is me een raadsel. De stereotypische deathcore met veel breakdowns en een pak melodie leunt dichter aan bij metalcore en NWOAHM dan bij brute Whitechapel-toestanden, en laat een middelmatige indruk achter op fysisch niveau. De legering met blackened death metal mag er bij momenten wel zijn en laat blastpartijen horen die durven af te wijken van de gekende deathcore-volautomatische machinegeweertrillingen. Nog leuker zijn de “progressieve” partijen waarbij muzikaliteit de bovenhand krijgt op brutaliteit en agressie. De gitaarlijnen in Cursed zullen bijvoorbeeld Gojira-fans wel aanspreken.

Niet meteen de grootste verrassing van de maand, al laat de band wel het een en ander verhopen voor de toekomst omwille van hun technische bagage. Deathcore-liefhebbers die voorzichtige variaties op het thema deathcore willen horen dienen zich hiervoor aan te melden.

Tracklisting:
Dark Sermon

  1. The Shepherd’s Staff
  2. Imperfect Contrition
  3. Hounds
  4. The Scales of Justice
  5. Cursed
  6. Forfeit I: The Crooked Quill
  7. Forfeit II: Worn Thin
  8. The Tree of New Life
  9. Carcass
  10. Testament
  11. In Tongues

Line-up:

  • Johnny – Vocals
  • Austin – Guitar
  • Neal – Guitar
  • Austin – Bass
  • Bryson – Drums

Links: