Dark Ring – Reborn from the Inferno

Dark Ring – Reborn from the Inferno
Metal Hell Records, 2013

China treedt metalgewijs steeds meer op de voorgrond door middel van black metal-bands die een speciale toets toevoegen aan de traditionele melodische/symfonische black. Eerst kregen we al Tengger Cavalry, nu is er ook Dark Ring, een bandnaam die ik eerder associeer met Griekse gedragingen, maar kom. Deze Chinese band gooit meteen een dubbelaar op de markt.

Reborn from the Inferno staat bol van de melodische black metal die ons eind vorige eeuw overspoelde vanuit Duitsland en Italië. Ik denk hier aan bands als Graveworm, Cryptic Wintermoon, Agathodaimon en vele anderen. Gothic melodieën vermengd met power- en heavy metal-krachtvoer en black metal-blasts en bijhorend gerag in de snelle stukken. Niet bijzonder origineel, niet bijzonder strak of fijnzinnig geproduceerd (steriele drumtriggers all over the place). Wel leuk zijn de enkele sublieme solo’s en de sfeerbrengende keys met een Aziatische bijklank, die meestal los van de metalcomposities een extra laag vormen in de eindmix.

Met veel verbeeldingsvermogen hoor je in deze plaat een subtopper in de Cradle Of Filth-divisie met lichte pagan/folk trekjes, maar daar heb je echt wel een pak verbeeldingsvermogen nodig. Het is eerder Bundesliga meloblack uit de rechterkolom.

Tracklisting:
Dark Ring

Disc 1:

  1. For the Elapsed
  2. Dark Ring
  3. World of Hatred
  4. Pardon Crime
  5. Recommencing

Disc 2:

  1. Glory of the Warrior
  2. Unchain
  3. Bleed
  4. Suffering from Disaster
  5. Malevolent Incubus

Line-up:

  • Siming Zhong – Bass
  • Yiyuan Zhang – Drums
  • Jinxin Zhang – Guitars
  • Weijie Mo – Guitars
  • Suyan Wang – Keyboards, Synthesizers
  • Xintao Feng – Vocals

Links: