Wormlust – The Feral Wisdom

Wormlust – The Feral Wisdom
Demonhood Productions, 2013

Na een lading klein materiaal is hier de eerste langspeler van Wormlust. Het is zodoende tijd om een kleine veertig minuten te gaan vertoeven in de diepste krochten van de hel. Wie de band kent, snapt wat ik bedoel. Dit is IJslandse black metal des duivels.

Verwrongen en onvolspelbaar knalt het duo achter Wormlust zijn dissonante geluidspassages door je hersenpan. Door middel van een abnormale galm op het helse gekerm in combinatie met warrige blasts en illuster gitaar-/basgefriemel duik je echt in een muzikale afgrond. Logischerwijs zijn tracks van tien minuten hier geen uitzondering. The Feral Wisdom is dan ook een beleving voor die-hard liefhebbers van dit genre. Een track als Á Altari Meistarans bevestigt dit, door een spanningsboog te creëren met slechts soundscapes en bijna ambient gerotzooi. Afsluiter Iður Úti bestaat ook voor een groot deel uit invloeden van zijn voorganger en zodoende kun je wel zeggen dat de échte muzikale verrotting voornamelijk te vinden is in de eerste twee tracks.

Liefhebbers van klinkklare underground zullen hier zeker van kunnen genieten. Wel is het zo dat je deze plaat in zijn geheel moet luisteren, anders is het effect totaal verdwenen. In de gaten houden dit.

Tracklisting:
 Wormlust - The Feral Wisdom

  1. Sex Augu, Tólf Stjörnur
  2. Djöflasýra
  3. Á Altari Meistarans
  4. Iður Úti

Line-up:

  • H.V Lyngdal – All instruments
  • Bjarni Einarsson – Drums

Links: