The Psycho Season – Unwilling

The Psycho Season – Unwilling
Eigen beheer, 2013

Stoner gecombineerd met wat grunge en sludge. Allemaal genres die op handen worden gedragen door uiterst loyale fans. The Psycho Season is opgericht in 2010 en combineert deze invloeden op energieke wijze. Eens luisteren naar de EP Unwilling.

Door de grunge-invloed in de vocalen van Lauri en de soms lekker uptempo rockende riffs krijg ik geregeld even het gevoel dat ik naar een variant van Riotgod zit te luisteren. Het is uiteraard maar even om u een beeld te geven hoe deze heren de uiterst vrijblijvende genre-omschrijving in de werkelijkheid voorschotelen. Rokerig en lekker vol geproduceerd trekt men van leer en dein je als luisteraar al snel mee op de grooves van het titelnummer of de het wat ruigere Preposterous War. Het is bepaald geen straf om dit plaatje rondjes te laten draaien.

Ondanks dat je zou verwachten dat dit collectief ergens in Londen de handen ineen heeft geslagen, is deze warme rockplaat afkomstig uit het noorden van Finland. Maar dat boeit verder natuurlijk voor geen meter. Lekker luistervoer voor de liefhebbers van Riotgod tot Orange Goblin.

Tracklisting:
The Psycho Season - Unwilling

  1. Unwilling
  2. Preposterous War
  3. Truth Comes Out
  4. Ill-Fated Man

Line-up:

  • Lauri Peisterä – Vocals
  • Simo Lukkari – Guitars
  • Raine Kyrö – Guitars
  • Juho Manninen – Bass
  • Patu Ekdahl – Drums

Links: