Walking Papers – Walking Papers

Walking Papers – Walking Papers
Sunyata Records, 2012

Te pas en te onpas wordt er gesproken over supergroepen. Ik ben geen expert ter zake wanneer het op de status van de muzikanten van Walking Papers aankomt, maar de namen zijn alleszins klinkend.
Barrett Martin (Screaming Trees, Mad Season), bassist Duff McKagan (Guns N’ Roses, Velvet Revolver), Jeff Angell en Benjamin Anderson (The Missionary Position), geen nieuwelingen dus. Hun debuutplaat werd
gemixt door Jack Endino (Nirvana, Mudhoney, Therapy?, Soundgarden). Ik kopieer het even, want hoewel de bandnamen me veel zeggen zijn de persoonsnamen mij minder bekend.

De mensen zijn duidelijk op leeftijd geraakt. De plaat staat vol rustige (slomo) rocknummers waar je gerust samen met je grootvader naar kunt zitten luisteren. Een pak fijne nummers weliswaar, met degelijke teksten (Already Dead) en geluiden uit lang vervlogen tijden. The Whole World’s Watching is een soort protestsong met veel Hendrix en Led Zepellin in zich, bluesy en groovy rock voor Woodstockoude mensen. Er wordt veel afgewisseld tussen stijlen en sferen, met nu en dan een shakende song, een groezelig sensueel jazzrock-nummer, een ingetogen emosong en een radiovriendelijk luisterliedje met weinig om het lijf. Het ene moment arrogant, het andere net heel luchtig en fris.

Vier kerels die terugkeren naar de muziek waar ze mee opgekweekt zijn, waar hebben we dat nog gezien. Er zijn enkele mooie songs te vinden op deze plaat, maar om ze nu telkens gans uit te luisteren, neen, dat is me net iets te gemoedelijk, induffelend gemoedelijk. Al heeft dat ook zijn charme.

Walking Papers
Tracklisting:

  1. Already Dead
  2. The Whole World’s Watching
  3. Your Secret’s Safe With Me
  4. Red Envelopes
  5. Leave Me In The Dark
  6. The Butcher
  7. Two Tickets And A Room
  8. I’ll Stick Around
  9. Capital T
  10. A Place Like This
  11. Independence Day

Line-up:

  • Jeff Angell – lead vocals, guitar, piano
  • Duff McKagan – bass, backing vocals
  • Benjamin Anderson – keyboards, backing vocals
  • Barrett Martin – drums, percussion, upright bass, keyboards, backing vocals

Links: