Lo! – Monstrorum Historia

Lo! – Monstrorum Historia
Pelagic Records, 2013

Het valt meer en meer op dat Pelagic Records platen op de markt brengt die op zijn minst nagetrokken moeten worden. Het is niet altijd meteen ieders genre, maar dat mag geen excuus zijn. Dat geldt gedeeltelijk ook voor het Australische Lo!, een band die niet voor niets op Roadburn te zien was dit jaar. Dit Monstrorum Historia is hun tweede plaat.

Het was zeker geen liefde op het eerste gehoor toen dit Monstrorum Historia mijn trommelvliezen bereikte. Met een realistische en vleselijke sound word je om de oren geslagen met postmetal, sludge en hardcore. Geen razernij, maar een modderpoel aan knarsend gitaar-gekraak en rauwe emotie waarbij de nadruk voor een gedeelte gelegd wordt op het tekstuele gebeuren, dat me niet bijzonder intrigeert. De aantrekkingskracht zit hem in de sludge/hardcore op laag tempo, die lomp en sloom de revue passeert. Ook de dreigende doom is een trap in de ballen, alleszins wanneer die de overgang vormt na een weinig opwindende sessie van postmetal spanning opbouwen zonder dynamiek. Meer Cursed input is welkom.

Wellicht live veel indrukwekkender dan op plaat, aangezien de vlam door de speakers thuis niet overslaat en die er wellicht wel is gezien de support van hun label en de vele fans. In de gaten houden dan maar? Op naar nummer drie.

Tracklisting:
Lo!Lo!

  1. As Above
  2. Bloody Vultures
  3. Ghost Promenade
  4. Caruncula
  5. Haven, Beneath Weeping Willows
  6. Fallen Leaves
  7. Crooked Path – The Strangers Ritual
  8. Lichtenberg Figures
  9. Bleak Vanity
  10. Palisades Of Fire
  11. So Below (Before We Disappear)

Line-up:

  • Carl Whitbread – Guitar, Vocals
  • Adrian Shaprio – Bass, Vocals
  • Jaime – Leigh Smith – Vocals
  • Adrian Griffin – Drums

Links: