Sodom – Epitome of Torture

Sodom – Epitome of Torture
SPV, 2013

”Ome” Tom Angelripper is al 32 jaar het kloppende hart van de Duitse speed-/thrash-formatie Sodom. Met Epitome of Torture is dit, als we ruimhartig tellen, inmiddels het veertiende studio album, volgens het gebruikelijke Sodom-concept.

Na een kort beschaafd begin knalt het openingsnummer My Final Bullet er direct goed in. Een lekker snel en agressief nummer. Zo staan er gelukkig nog wel meer op dit album. De paar nummers waarbij het tempo een stukje lager ligt, bevallen mij iets minder. Sodom moet wat mij betreft gewoon doorknallen, om het zo maar eens te zeggen. De productie is verzorgd door Waldemar Sorychta. Wat hieraan opvalt, is dat de zang van Tom wel erg promiment in de mix staat en dat is nou net niet het sterkste punt van de band. Hoewel Tom best wel varieert met zijn stem (en soms zelfs bijna als Schmier klinkt), zal hij nooit een wereldzanger worden.

Alles bij elkaar opgeteld kunnen we zeggen, dat dit gewoon een degelijk album is geworden. Niets meer, maar ook zeker niets minder. De Sodom-fans zullen hiermee goed uit de voeten kunnen.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. My Final Bullet
  2. S.O.D.O.M.
  3. Epitome of Torture
  4. Stigmatized
  5. Cannibal
  6. Shoot Today-Kill Tomorrow
  7. Invocating the Demons
  8. Katjuscha
  9. Into the Skies of War
  10. Tracing the Victim

Line-up:

  • Tom Angelripper – Vocals, Bass
  • Bernemann – Guitars
  • Markus Freiwald – Drums

Links: