Nicumo – The End Of Silence

Nicumo – The End Of Silence
Inverse Records, 2013

Uit het land van de duizend meren komt The End Of Silence van de melorockers van Nicumo. Een krachtige plaat met als opvallendste punt de zang van frontman Hannu. Vanaf de opener Follow Me is duidelijk dat we met niet de meest standaard melodische rock te maken hebben. Laaggestemde zware gitaren, sporadische dubbele basdrums en een met vlagen enerverende sound. Het ontgaat met niet dat sommige nummers qua melodie zelfs iets weghebben van werk van Children Of Bodom of In Flames.

Om nog even terug te komen op de zang van Hannu Karppinnen; hij heeft een divers stemgeluid wat hij ook krachtig weet in te zetten op de juiste momenten. Meteen springt in het oor dat de beste man klinkt als een combinatie van James Hetfield in de dertiende week van een steroïdenkuur en een Ville Valo wiens teelballen verder zijn ingedaald dan die van de echte Ville zelf.

Een erg vol geluid wat geraffineerd is uitgemixt bepaalt de verdere sound van het album. Hier is om het zo maar te zeggen niets ‘menselijks’ meer aan te horen. Op kalm tempo kabbelt deze rivier van melodische klanken voort met een sporadische stroomversnelling. Soms botst deze op wat rotspartijen waar de gitaristen met allerlei effecten nog ingewikkeld uit de hoek proberen te komen. Aardig plaatje, maar geen voer voor liefhebbers van zwaardere metalen.

Tracklisting:
Nicumo – The End Of Silence

  1. Follow Me
  2. All Gone
  3. Devil
  4. Exorcist
  5. Firestorm
  6. My Bullet
  7. Difference
  8. Kills Me
  9. My Own Silence
  10. Lines Drawn By Tears

Line-up:

  • Hannu Karppinen – Vocals
  • Atte Jääskelä – Guitars
  • Tapio Anttiroiko – Guitars
  • Sami Kotila – Bass
  • Aki Pusa – Drums

Links: