Sacrilegious Impalement – III – Lux Infera

Sacrilegious Impalement – III – Lux Infera
Woodcut Records, 2013

Het Finse Sacrilegious Impalement heet af te rekenen met een hoop antigevoelens. Omwille van het Dark Funeral-gehalte van de vorige plaat zijn er een pak mensen die het allemaal wat untrue begonnen te vinden, ongeacht de solide klasse van die plaat, zijnde II – Exalted Spectres. Gelukkig trekken deze Finnen er zich geen reet van aan. III – Lux Infera trekt de lijn gewoon door.

Zo is er een pak furieus uptempo materiaal te vinden op III – Lux Infera, met Dissection/Dark Funeral-gitaarwerk. Er wordt wat vaker getemporiseerd, net genoeg om de demonen op te roepen en adem te halen. Het riekt wat naar Watain, maar dat komt omdat Watain stinkt naar Dissection. Sacrilegious Impalement tapt op hun derde plaat tevens uit een ander vaatje en laat hier en daar heavy black ‘n roll horen met als hoogtepunt het fantastische Behead the Infants of God, een echte aanrader. Het smerige heavy gitaarwerk komt eveneens in andere nummers terug en samen met de old school gitaarsolo’s (Regain The Dormant Realm) is het de grootste toegevoegde waarde aan wat anders een degelijke black metal plaat is. Een vrij voorspelbare melodische snelle black metal plaat, maar wel een zeer solide.

Geen typisch Finse black metal band maar eentje die Zweedse gitaarlijnen combineert met Noorse sfeermakerij. Kunstmatig of niet, het klinkt uitermate degelijk. Fans van Dark Funeral tot Valkyrja tot zelfs Carpathian Forest kunnen hier een optie op nemen.

Tracklisting:
Sacrilegious Impalement

  1. Angel Graves
  2. Down for Grim Lord
  3. Scars for Scarred Ones
  4. For Sins of the pigs
  5. Through Punishing Gates
  6. Behead the Infants of God
  7. Regain the Dormant Realm
  8. His Gift Embodied
  9. Deliverance from Unknown

Line-up:

  • Wrathprayer – Vocals
  • Impaler Von Bastard – Guitars
  • Tooloud – Bass
  • Revenant – Drums

Links: