SoulHealer – Chasing The Dream

SoulHealer – Chasing The Dream

Pure Legend Records, 2013

Wat als je Scorpions, Judas Priest en in mindere mate Saxon als uitgangspunt hebt? En wat als je dat uitgangspunt centreert rond het midden van de jaren ’80 waar de van oorsprong heavy metal en hard rock acts een (soms geslaagde) gooi deden naar de commercie? Hoe zou dat tegenwoordig klinken? Je raadt het al. Als SoulHealer.

Chasing The Dream bevat alles wat bovengenoemde acts destijds succes bracht. Sterke catchy songs met een betonnen fundament. Voor mij was SoulHealer een onbekende act, al heeft de debuutplaat hier al een degelijke review gekregen. Ik zal het debuut eens opsnorren, want de kwaliteit op Chasing The Dream smaakt naar meer. De Finnen beheersen dit kunstje en ik kan van dit soort pretentieloze melodieuze metalrock altijd erg genieten tijdens het hardlopen of fietsen.

Vooral de invloed van The Scorpions, de midden-riff uit Lovedrive komt ergens bijna letterlijk voorbij, is hoorbaar aanwezig. Helaas is zanger Jori niet een echte hoogvlieger, al is dat minste onderdeel bij SoulHealer nog acceptabel. Dit zijn nou typisch acts waar een label als Pure Legend Records het van moet hebben. Degelijk, betrouwbaar, hoogstaande kwaliteit en geen poespas.

Tracklisting:
soul

  1. Wicked Moon
  2. Don’t Look Back
  3. The Deception
  4. Chasing A Dream
  5. Done For Good
  6. Ties Of Time
  7. Never Turn My Back On You
  8. Finally Free
  9. Into The Fire
  10. Smoke & Mirrors

Line-up:

  • Teemu Kuosmanen – Guitar
  • Pasi Laakkonen – Bass
  • Jori Kärki – Vocals
  • Jani Nyman – Drums
  • Sami Mikkonen – Guitar

Links: