Patterns Emerge – Patterns Emerge

Patterns Emerge – Patterns Emerge
Eigen Beheer, 2013

Je hebt zo van die nieuwe bands waarvan je hoopt dat ze zo snel mogelijk een label vinden en aan een full length beginnen. Bands waarvan je na twee nummers weet dat dit wel eens erg goed zou kunnen worden, en je na vijf nummers echt spijt hebt dat de ep erop zit. Patterns Emerge is zeker en vast zo’n band, een naam om in de gaten te houden voor fans van technische (death)core.

De intro The Crawling is zonder twijfel het hoogtepunt van deze plaat. Het is een stijlvolle mix van elektronica en technische metal. Het maakt meteen duidelijk dat je hier naar iets origineels zit te luisteren en smaakt na twee minuten naar meer. In Faceless komt de zanger een eerste maal meedoen, goede grunts en een scream die nogal sterk aan Goatwhore doet denken, helemaal top! Patterns Emerge klinkt lekker vet, kiest voor sfeer boven brutaliteit en smijt er soms een technisch hoogstandje tussendoor (prachtige solo op Drop Dead Gorgeous) en gaat gelukkig niet over de top met breakdowns, ondanks de duidelijke -core invloeden. De muzikanten beheersen hun instrumenten allemaal perfect en de productie is top (de bass op Echoes of a Bygone Era is genieten!).

Conclusie na 20 minuutjes Patterns Emerge: allemaal de ep downloaden en reclame maken, want deze band verdient een label en een full length. Spread the word, dit kan een grote worden!

Tracklisting:
Patterns Emerge – Patterns Emerge

  1. The Crawling
  2. Faceless
  3. Distant Times
  4. Drop Dead Gorgeous
  5. Echoes of a Bygone Era

Line-up:

  • Milan Snel – Vocals
  • Luuk Reitsma – Guitars
  • Arjun Stemerdink – Guitars

Links: