Asenblut – Von Worten Und Taten

Asenblut – Von Worten Und Taten
MDD Records, 2013

Waarom het Duitse Asenblut op zoveel plekken vergeleken wordt met Amon Amarth is me een raadsel. Op een enkele slaggitaarriff kom ik verder geen typische gelijkenissen tegen van de collega vikingmetallers. Waar ik bij Amon Amarth een vol en meer episch geluid gewend ben klinkt de tussen aanhalingstekens thrash geörienteerde viking metal van Asenblut nog wel eens zwakjes en kaal.

Veelal midtempo stukjes magere metal die mij helaas niet heel erg kunnen boeien. Sterke passages zitten er wel in, maar om het nu een extreme mix van black, death, thrash en viking metal te noemen… Het eventuele vrolijke folk-gebeuren wat bij andere bands in het genre nog wel eens klinkt is in ieder geval niet aanwezig op Von Worten Und Taten. Meer tracks als Vier Reiter hadden het album moeten sieren. Toevallig bevat dit nummer een verbastering van een Immortal-riff, maar het viking gevoel ligt wel erg goed in dit nummer. Qua opbouw en gelaagdheid is dit ook één van de betere songs.

Misschien zijn de eerste twee tracks nog wel de plezierigste om naar te luisteren. Het hele album mist over het algemeen echt de overtuigingskracht en de gitaren liggen zoveel harder in de mix dat de ritmesectie wat tekort komt. Ik denk dat een voller geluid van de bassdrum bijvoorbeeld al een verbeterd geheel had geleverd. Jammer toch, omdat de plaat wel degelijk door meesters in het vak is opgenomen in een zeer bekende studio. Stabiele plaat, zonder hoogstaande uitschieters. Geen must have release.

Tracklisting:
Asenblut – Von Worten Und Taten

  1. Was Angst Ist
  2. Mehr Als Nur Worte
  3. Die Letzte Schlacht Der Fünften
  4. Von Eig’ner Hand
  5. Ringfluch
  6. Lebenswandel
  7. Die Nibelungenmär
  8. Wahn & Chaos
  9. Nachtwache
  10. Tatenklang
  11. Vier Reiter
  12. The Last Battle Of The Fifth (digipack bonus)

Line-up:

  • Tetzel – Vocals, Guitar
  • Claus Cleinkrieg – Guitars
  • Phil – Bass
  • Balrogh – Drums

Links: