Negator – Gates To The Pantheon

Negator – Gates To The Pantheon
Viva Hate Records, 2013

Voor het eerst vandaag gaat het volume omhoog. Tijd voor het beschrijven van Negator‘s nieuwste. Gates To The Pantheon. Met (inmiddels weer ex-) Dark Funeral-frontman Nachtgarm voorop aan de gelederen. Zeer gepantserde black metal met mitrailleurcapaciteiten, die er mede voor gezorgd heeft dat de genoemde vocalist zonder enige twijfel ook werd aangenomen bij Dark Funeral.

Een interessante historie rondom Negator, met betrekking tot de muzikanten en de vorige releases, maar te lang om hier uitgebreid neer te pennen. Gewoon ultra Zweedse black metal met zelfs enig perspectief naar de Noorse tak, kaliber blastbeats en furieuze melodielijnen, in zelfde stijl voortgezet als Panzer Metal uit 2010 en eerder werk van de band. Moeiteloos aansluitend bij de grote namen in de Zweedse black business, maar helaas nog te vaak ongenoemd gebleven. 2013 is het jaar van het tienjarig bestaan van de band en met deze vierde release mag Negator met de huidige line-up sterker blijken dan ooit tevoren. Ongetwijfeld zal de opvolger minder lang op zich laten wachten.

Wat Gates To The Pantheon betreft, negen tracks blasfemie op moordend tempo met voldoende kracht om het ver te gaan schoppen dit jaar. Een album waar veel van verwacht werd en aan zijn verwachtingen voldoet. De demonische atmosfeer ligt diep geworteld, de helse productie is diepzwart en dood. Topplaat, en zogezegd heeft de band ruimschoots sporen verdiend om meer ‘airtime’ te gaan krijgen.

Tracklisting:
Negator – Gates To The Pantheon

  1. Epiclesis
  2. Bringer Of War
  3. The Last Sermon
  4. Serpents Court
  5. Nergal, The Raging King
  6. Carnal Malefactor
  7. The Urge For Battle!
  8. Atonement In Blood
  9. Revelation 9-11

Line-up:

  • Nachtgarm – Vocals
  • Finnskald – Guitars
  • Kliffjård – Guitars
  • Hjalmort – Bass
  • Samebrann – Drums

Links: