Into Darkness – Into Darkness

Into Darkness – Into Darkness
Hellthrasher, 2013

Een Italiaanse band met een vrouw op zang komt met zijn eerste teken van leven in de vorm van een EP. Eerder is dit al op tape en lp verschenen maar nu eindelijk ook op een klein zilveren schijfje. Nu doen we vaak lacherig over onze Italiaanse vrienden en uiteraard ook vaak over vrouwen op zang. Maar een positief punt is dat ik beide niet hoorde.

Waarom hoorde ik dat dan niet, vraag je je af. Nu, omdat deze band ons death metal naar oude traditie brengt, op lekker logge en lage snelheden. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan het langzame werk van Asphyx. En om de luisteraar gelijk te overtuigen hebben ze het lekkerste vooraan gezet in de vorm van het ruim negen minuten durende Into Darkness. Dit nummer is echt ontzettend overtuigend, met sterke drijvende riffs, een goede grom en een lekker organisch klinkende ritmesectie. Log in de goede zin van het woord. De nummers hierna doen er wel wat voor onder, maar blijven ruim boven de middelmaat.

Nu maar hopen dat deze band kan blijven presteren met de nieuwe line-up, want van de hieronder vermelde muzikanten is alleen de bevallige front-vrouw overgebleven, de rest is reeds vervangen.

Into Darkness
Tracklisting:

  1. Into Darkness
  2. Shadows
  3. Nemesis: Star of Catastrophe
  4. Levy 9’s Death

Line-up:

  • Doomed Warrior – Vocals, Guitar
  • Nor – Bass, Guitars
  • AnguiciouS – Drums

Links: