Wiht – The Harrowing of the North

Wiht – The Harrowing of the North

Devouter Records, 2013

Een kleine twee jaar geleden bracht het Britse doom-trio Wiht een album uit dat veel mensen direct liefhebber maakte van de instrumentale doom/post metal die deze heren maken. Of moet ik daar misschien ‘spreken’ van maken? De band is inmiddels gestopt.

Om dit te herdenken is het enige album nogmaals uitgebracht en is er een bonustrack toegevoegd aan de oorspronkelijke twee en is het geheel geperst op een mooie vinylversie. Opener The Harrowing Of The North zal met een krappe eenentwintig minuten een gehele zijde beslaan, wat de andere zijde laat voor de twee kortere nummers, waarvan het negen minuten durende en veelzeggende End Of Reign de afsluiter is van het alles. Uiteraard kende de liefhebber dit al, maar eigenlijk zou iedereen dit eens moeten beluisteren. Want Wiht weet wel hoe het zijn muziek spannend moet houden, veel tempowisselingen en melodieuze passages weten je tijdens je luisterbeurt te raken en te verbazen.

Mocht je nog een exemplaar willen bemachtigen, wees er dan snel bij, de oplage bestaat slechts uit driehonderd stuks waarvan het merendeel al weg is.

Wiht cover
Tracklisting:

  1. The Harrowing Of The North
  2. Orderic Vitalis
  3. End Of The Reign (bonus track)

Line-up:

  • Joe Hall – Bass
  • Chris Wayper – Guitar
  • Rick Contini – Drums

Links: