Sound City – Real To Reel

Sound City – Real To Reel

Roswell Records, 2013

Het lijkt soms niet uit te maken wat duizendpoot Dave Grohl doet, alles lijkt wel in een succes te veranderen. Nu heeft hij naast muziek maken weer iets nieuws bedacht, het regisseren van een film. Een film die gaat over de legendarische studio Sound City, waar diverse klassiekers zijn opgenomen waaronder werk van Fleetwood Mac, Neil Young en Tool. Natuurlijk hoort hier een soundtrack bij waar bekende en minder bekende artiesten maar wat graag aan meewerkten.

Wat bij nagenoeg elk album van Dave Grohl doorklinkt is het geluid van de Foo Fighters, eigenlijk bleef dit alleen bij The Crooked Vultures achterwege. En dat begint al gelijk met het openingsnummer, een lekkere gitaar-georiënteerde track met Peter Hayes en Robert Levon Been van Black Rebel Motorcycle Club. En zo had eigenlijk menig nummer wel op een album van eerdergenoemde band kunnen staan. Uitzonderingen daarop zijn onder andere You Can’t Fix This met Stevie Nicks op zang en Centipede dat meer richting Kuyss neigt, wat niet vreemd is met bijdrage van Chris Goss. Maar al met al is het best leuk om een held als (sir) Paul McCartney een nieuwe rocksong te horen zingen (Cut Me Some Slack).

Hoewel ik niet alles even geslaagd vind valt er op het niveau van productie en musiceren natuurlijk weinig op te merken en is het ondanks dat het (eigenlijk) maar een soundtrack is toch nog best een evenwichtig album geworden. En zo verandert ook dit (waarschijnlijk) weer in een succes.

SC rtr
Tracklisting :

  1. Heaven And All(ft Peter Hayes and Robert Levon Been)
  2. Time Slowing Down(ft Chris Goss, Tim Commerford and Brad Wilk)
  3. You Can’t Fix This (ft Stevie Nicks, Taylor Hawkins and Rami Jaffee)
  4. The Man That Never Was(ft Pat Smear, Taylor Hawkins, Nate Mendel and Rick Springfield)
  5. Your Wife Is Calling(ft Lee Ving, Pat Smear and Alain Johannes)
  6. From Can To Can’t (ft Corey Taylor, Rick Nielsen and Scott Reeder)
  7. Centipede(ft Josh Homme, Alain Johannes and Chris Goss)
  8. A Trick With No Sleeve(ft Alain Johannes and Josh Homme)
  9. Cut Me Some Slack(ft Paul McCartney, Krist Novoselic and Pat Smear)
  10. If I Were Me(ft Jessy Greene, Rami Jaffee and Jim Keltner)
  11. Mantra(ft Trent Reznor and Josh Homme)

Line-up:

  • Dave Grohl – Vocals, Guitars
  • Taylor Hawkins – Drums
  • Various – Vocals, Bass,Guitars

Links: