Wartorn – Iconic Nightmare

Wartorn – Iconic Nightmare
Southern Lord, 2013

Dit zestal uit Wisconsin, waarvan de leden ook actief zijn in Dresden, Remission en Words That Burn, brengt op Iconic Nightmare een staaltje crustpunk waarop maatschappijkritische teksten staan die politieke tirannie en ongerechtigheid aan de kaak stellen. Niet dat er veel van de teksten te verstaan is, die gaan schuil achter een niet al te originele scream en veel vervorming.

Gemusiceerd wordt er uitstekend. Vanaf de opener zit de sfeer er lekker in en Wartorn lijkt het begrip “pissed-off” nieuwe dimensies te willen geven. Knee Deep In Blood bevat een lekker felle solo, op Betrayal gaat het tempo even omlaag en juist deze zaken komen de varatie ten goede. Het gitaargeluid is werkelijk om van te smullen en past perfect bij de stijl. Lekker smerig en rauw. Ook productioneel is het dik in orde. Het klinkt, zeker voor een band met drie gitaristen, erg goed. Uiteraard komt er een muur van geluid op je af maar het klinkt nergens dicht gesmeerd. Door ingenieus om te gaan met arrangementen is het ook na meerdere luisterbeurten goed aan te horen.

Negen nummers, in ruim 26 minuten, ramt Wartorn erop los en eigenlijk is dat precies lang genoeg om deze woede-uitbarsting te laten razen. Wanneer het langer duurt ligt de verveling op de loer, maar die is op Iconic Nightmare gelukkig ver te zoeken.

Tracklisting:
Wartorn- Iconic Nightmare

  1. Iconic Nightmare
  2. Unfinished Blueprint
  3. Permanent Blackout
  4. No Sanctuary No Salvation
  5. Six Feet Under
  6. Knee Deep In Blood
  7. All Flags Still Burn
  8. Betrayal
  9. Burial Ground

Line-up:

  • Bitty – Vocals
  • Ryan – Guitar
  • Tobia – Guitar
  • Derek – Guitar
  • Ela – Bass
  • Hart – Drums

Links: