Szarlem – Black Medieval Battle Hymns

Szarlem – Black Medieval Battle Hymns
Deathstrike Records, 2013

Eerst dacht ik een nieuwe Sargeist in handen gekregen te hebben, afgaande op de hoes. Het is echter een Duitse black metal “band”, van einzelgänger Avenger, die ook in een handvol andere bands figureert. Hij speelt alles zelf in, tot en met de rommelige drums.

Opgewekt en vrolijk word je er niet van. De lo-fi black metal is sloom en neigt naar depressieve Burzum, maar ook naar agressieve Pools/Russische midtempo black. De overslaande screams zijn een lust voor het oor van Aske-liefhebbers, het gitaarwerk is helaas niet even sterk, vrij moeilijk natuurlijk om here Varg te overtreffen. Het simpele synthwerk, dat is ongeveer even matig. Met Fullmoon Battles krijg je ook een proto black/punk/crust-nummer te horen, wat meteen te snel blijkt als het op drummen aankomt. Laten we het maar authentiek en necro noemen voor we een satanische fatwa over ons heen krijgen.

Voer voor de onderste laag van de underground, voor wie het zeker niet strak mag klinken of modern. Bunker black metal, voor mensen die weinig zonlicht hebben gezien de laatste 25 jaar.

Tracklisting:
Szarlem

  1. Onward into Battle
  2. Werewolf Legion
  3. At the Edge of Barbarism
  4. Fullmoon Battles
  5. Following the Voice of the Hatred
  6. Ride the Wolves of War
  7. Into Fire
  8. Dry Blood on the Fields of Triumph

Line-up:

  • Avenger

Links: