Tombstone Highway – Ruralizer

Tombstone Highway – Ruralizer

Agonia Records, 2013

Italië is nou niet direct het land waaruit wij de promo’s met gespreide armen ontvangen. Veel middelmatige of ronduit slechte power metal is het beeld dat opdoemt wanneer er weer een pakket uit de laars van Europa binnenkomt. Tombstone Highway is dan ook de meest in het oor springende uitzondering op de regel die ik mij kon voorstellen. Southern rock stond er op het etiket en een gniffel kon ik niet onderdrukken. Zuchtend duwde ik de promo in speler.

Maar het zijn niet alleen de invloeden van bands als The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd die mij tegemoet kwamen, maar bovenal ook de oergeluiden van de doom zoals Black Sabbth die 40 jaar geleden de wereld in stuurde. Met de piepende gitaargeluiden die Tombstone Highway regelmatig door zijn songs laat klinken is de vergelijking met Pride & Glory en Black Label Society al snel gemaakt. Al ligt de nadruk op de eerstgenoemde band van Zakk Wylde. De zang van HM Outlaw is beduidend minder boers dan die van ome Zakk en doet nu en dan aan die van Ozzy denken. Het past prima en komt zelfs authentiek over.

Al met al overtreft Tombstone Highway met Ruralizer mijn stoutste verwachtingen. Hij die de eenvormigheid van Black Label Society inmiddels de strot uitkomt, liever niet wacht op de nieuwe Black Sabbath kan zijn hart op halen bij, ik wijs er nog maar eens op, deze Italianen. Tombstone Highway zal de liefhebber van zowel doom als die van southern rock bijeenbrengen.

Tracklisting:
tombstone highway

  1. Old Blood
  2. Acid Overlord
  3. Graveyard Blues
  4. Hellfire Rodeo
  5. Ruralizer
  6. Bite the Dust (and Bleed)
  7. At the Bitter End
  8. Mississipi Queen
  9. Hangman’s Friend

Line-up:

  • HM Outlaw – Vocals, Banjo
  • Emilio S.O.B. Sobacchi – Drums
  • Daniele Zoncheddu – Guitars
  • Simone Feroci – Bass

Links: