Warbeast – Destroy

Warbeast – Destroy
Housecore Records, 2013

Thrash metal blijft een speciaal genre om te beschrijven. Wanneer het te modern wordt, is het door het gemis aan authenticiteit geen thrash meer. Wanneer het te ouderwets klinkt, dan is het weer te belegen voor woorden. Wat moet je ermee? Wat maakt goede thrash goed? Wellicht een idee om het eens aan Warbeast (de Amerikaanse versie, welteverstaan) te vragen. Destroy, de tweede langspeler van dit kwartet, is namelijk een heerlijke thrashplaat.

Waarom is dit nu zo heerlijk? Op een of andere manier weet Warbeast (net als op voorganger Krush the Enemy (2010) trouwens) een uiterst smakelijke brok energie los te weken vanaf intro Cryogenic Thawout tot afsluiter Nameless. Dit gegeven wordt naast de verfijnde songwriting voornamelijk gecreëerd door de productie die de boel een relatief zwaar en zodoende krachtig karakter meegeeft. De rollende basdrums in Egotistical Bastard en de gitaarmuren in onder andere Nobody die subliem worden gecombineerd met eigenzinnige solo’s, krijgen met dit geluid gewoon een heerlijke lading met zich mee. Wat minder positief ben ik over de vocalen van Bruce Corbitt, maar gelukkig zijn deze redelijk naar de achtergrond gedrukt, waardoor het muzikale aspect op Destroy een hoofdrol opeist.

Kortom, goede thrash die je moet ondergaan. Gemusiceerd volgens het boekje, geproduceerd volgens hedendaagse maatstaven. Qua opzet verre van origineel, maar qua uitvoering zodoende uiterst smakelijk. Ben benieuwd hoe deze band zich op het podium manifesteert. Laat maar komen!

Tracklisting:
Warbeast - Destroy

  1. Cryogenic Thawout
  2. Nightmares in the Sky
  3. Egotistical Bastard
  4. Nobody
  5. The Day of…
  6. Warbeast
  7. Blood Moon
  8. War of the World
  9. Destroy
  10. Nameless

Line-up:

  • Joe Gonzalez – Drums
  • Scott Shelby – Guitars
  • Bruce Corbitt – Vocals
  • Bobby Tillotson – Guitars

Links: